Dilimizin Zenginlikleri; Dede Korkut Hikayeleri Yazma Etkinliği

18.01.2024 48

Dilimizin zengin kültürel mirasını daha yakından tanımak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığımız "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz etkinlik, büyük bir ilgi ve katılımla karşılandı. Bu ayın odak noktası, Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olan "Dede Korkut Hikayeleri" idi.

Öğrencilerimiz, Dede Korkut Hikayeleri'ni dikkatlice okuyarak bu eşsiz eserlerden ilham alarak kendi özgün hikayelerini yazma fırsatı buldular. Yaratıcı düşünce ve dil becerilerini geliştiren bu etkinlik, öğrencilerimizin kültürel mirasımıza olan bağlılıklarını pekiştirmelerine ve kendilerini ifade etmelerine katkı sağladı.

Aynı zamanda, okulumuzda "Dede Korkut Okumaları" adı altında özel bir etkinlik düzenlendi. Okul panomuz, öğrencilerin hazırladığı özgün hikayeler, resimler ve bilgilendirici materyallerle donatıldı. Bu panoda Dede Korkut Hikayeleri'nin önemini vurgulayan görsel ve yazılı içerikler, öğrencilerimizin emeğiyle oluşturulan bir kültür koridorunu bizlere sunuyor.

18-01-2024